U trendu

Ambasador Egipta: Cilj nam je i ulaganje u turizam Srbije

BEOGRAD – Ambasador Egipta Amr Alguvejli izjavio je da je višednevna poseta delegacije Južnog Sinaja Srbiji izuzetno značajna i da je jedan od ciljeva koji su ostvarenin do sada i jačanje prijateljstva između Šarm el Šeika i Niša, kao i uspostavljanje partnerstva egipatskog SPA centra i banje Merkur.

„Potpisali smo ovde u ambasadi sporazum o partnerstvu jednog od naših najvažnijih SPA centara sa Merkurom iz Vrnjačke Banje“, rekao je ambasador sinoć za Tanjug i podsetio da je delegacija Južnog Sinaja na čelu sa guvernerom Kaledom Foda Sadikom bila u Nišu i da je već imala razgovore sa zvaničnicima Srbije uključujići i predsednicu vlade Anu Brnabić.

Dodao je da se razgovori nastavljaju sa ministrima građevine i telekomunikacija, kao i predstavnicima komora.

„Želja nam je da Niš i Šarmel Šeik, koji nije samo mondenska turistička destinacija u azijskom delu Egipta, već i svetski kongresni centar gde i UN organizuju skupove, uspostave prijateljske i partnerske odnose“, rekao je Alguvejli i naglasio da je važno da se razvijaju i dodatne veze na polju kulture.

Šarm el Šeik je, kako je podsetio, velika ulazna luka za Aziju i dobro je za Srbiju i srpske kompanije da se promovišu i u azijskom i afričkom delu Egipta.

Kako kaže, nije im cilj da rade samo na povećanju broja turista već i da ulažu u turističke potencijale Srbije, da investiraju u turizam.

„Kao jedna od najvažnijih turističkih destinacija u svetu imamo veliko iskustvo u marketingu i menadžmentu koje bi Srbiji moglo da bude dragoceno“, rekao je ambasador.
Dodao je da se tokom posete razgovaralo i o olakšicama za grupne posete iz Egipta, jer Srbija koja je na samo tri sata letom može da bude jako zanimljiva destinacija za Egipćane i veliki turistički potencijal.

Naveo je i da su u delegaciji bili i čelnici velikih hotelskih lanaca, Er Kaira i da je dogovorena i saradanja u oblasti mode, da se organizuje fešn vik, što bi bio dodatni potencijal za saradnju.

Gosti iz Egipta naveli su da se veoma raduju što će turistima iz Srbije uvođenjem novih direktih linija, biti olakšan dolazak u Šarm el Šeik, čuveno letovalište i biser Sinaja, koji živi tokom cele godine i nudi aktivan i pasivan odmor, uključujući i škole za trenere delfina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)