U trendu

Ambasador predstavio Dubai Expo na Ekonomskom fakultetu

BEOGRAD – Ambasador Ujedinjenih arapskih emirata danas je studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu predstavio svetsku izložbu „Dubai Expo 2020“ koja počinje sutra.

Ambasador Mubarak Said Ahmed Buršid Al-Daheri rekao je da je izložba zasnovana na uverenju da su inovacije rezultat saradnje iz različitih oblasti, koje možda ne bi sarađivale, saopštio je Fakultet.

„Posetioci će imati priliku da vide moć povezivanja u ključnim podtemama kao što su mobilnost, prilike i održivost za koje smatramo da su fundamentalne. Dubai Expo 2020 posebnu pažnju posvećuje malim i srednjim kompanijama koje imaju veliku ulogu u zapošljavanju“, rekao je on.

Dekan Branislav Boričić rekao je da je Dubai Expo dugo očekivani događaj koji će okupiti najveće umove i inovatore iz celog sveta sa temom „Povezivanje umova i kreiranje budućnosti“.

Paviljon Srbije biće predstavljen pod sloganom ,,Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošcu mi oblikujemo budućnost“.

„Bogat kulturni sadržaji, umetnička dela i inovativne ideje biće predstavljene korišćenjem digitalne tehnologije, veštačke inteligencije i virtuelne stvarnosti. Siguran sam da će svetska izložba pokazati da zajedno imamo moć da izgradimo bolji svet i oblikujemo budućnost”, istakao je on.

O značaju svetskih izložbi govorio je profesor Ekonomskog fakulteta Siniša Zarić.

Direktor paviljona Srbije je docent Ekonomskog fakulteta Igor Kovačević koji se uključio iz Dubaija i rekao da će fokus biti na najnovijim istraživanjima koje Srbija nudi danas i u budućnosti.

Naveo je da je predstavljanje naše zemlje je organizovano na više nivoa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.