U trendu

Ambasador Srbije: Dačić na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće na predstojećem Medjunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF-17), rekao je ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.

Terzić je za ruski portal Sputnjik rekao da će se Dačić u okviru foruma sastati sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom, i sa zamenikom premijera Dmitrijom Rogozinom.

„Ministar će učestvovati u glavnoj sesiji na otvaranju foruma u četvrtak, 1. juna. Sastanak s Rogozinom je planiran za četvrtak, a s Lavrovim za petak“, rekao je Terzić za Sputnjik.Lavrov se 19. maja sastao s Dačićem zokom ministarskog sastanka Saveta Evrope u Nikoziji. Oni su razgovarali o bilateralnim pitanjima i potvrdili posvećenost saradnji na Balkanu, navelo je Minstarstvo spoljnih poslova Rusije.

Dvadeset prvi forum u Sankt Peterburgu održava se od 1. do 3. juna i treba da okupi visoke političare i istaknute poslovne lidere iz više desetina zemlja.

Privredna komora Srbije ranije je saopštila da će na Medjunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF’17) koji će se održati od 1. do 3. juna u Sankt Peterburgu učestvovati deset kompanija iz Srbije iz oblasti prehrambene, gradjevinske, avio industrije, energetike, telekomunikacija i saobraćaja.

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma je „U potrazi za novom ravnotežom u globalnoj ekonomiji“, a u zvaničan program uvršten je panel „Srbija-Rusija perspektive ekonomske saradnje“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike