U trendu

Američka kompanija otvara fabriku u Banjaluci

BANJALUKA – Američka kompanija Bel Internešenel Laboratoris (Bell International Laboratories), sa sedištem u Mineapolisu uskoro bi trebalo da otvori pgon u Banjaluci, potvrdio je ambasador Bosne i Hercegovine u SAD-u, Bojan Vujić, za „Nezavisne novine“.

Kompanija se bavi proizvodnjom farmaceutskih i proizvoda za ličnu higijenu i kozmetiku a, prema rečima Vujića, investicija bi trebalo da se odvija u dve faze i planirano je da se zaposli 200 radnika.

“Prva faza investicije je 15 milona dolara i 75 radnih mesta, a druga faza iznosi 12-14 miliona dolara i 125 radnih mesta“, naveo je ambasador i izrazio zadovoljstvo što je ova kompanija odlučila, pored mnogih drugih ponuda iz brojnih zemalja, da investira u Republiku Srpsku i da otvori fabriku u Banjaluci.

Vujić je istakao da je cilj uprave kompanije Bel da im Banjaluka bude baza odakle će svoje proizvode izvoziti na tržište Evropske unije.

Direktor Bel Internešenela Mo Saremi i Vujić će krajem jula boraviti u Banjaluci kada bi trebalo da budu dogovoreni detalji realizacije ovog projekta, a kako ambasador ističe, “ovo je samo početak investicija u Republiku Srpsku iz Amerike”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.