U trendu

Ani Rmus iz Vrbasa dvoiposobni stan u Zemunskim kapijama

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republicke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovor sa dobitnicom stana u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi Anom Rmuš.

Ani Rmuš, pravnici iz Vrbasa ključeve dvoiposobnog stana u Zemunskim kapijama uručio je ministar finansija, a ona je rekla da sta koji je dobila u potpunosti menja njen život i da je došao u pravo vreme, pošto nema rešen stambeno pitanje.

„Ovakva nagradna igra je odlična ideja i ja lično uvek insistiram da pri kupovini dobijem fiskalni račun a moram da priznam da nikada nisam imala problem da račun i dobijem“, rekla je Ana novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Navela je da je u prolećnom i jesenjem ciklusu poslala ukupno oko 40 do 50 koverata, na šta je ministar Mali primetio da je imala puno sreće, s obzirom da u bazenu bude i do 12 i po miliona koverata, pa je verovatnoća da se izvuče jedan od njenih koverata bila mala.

Ministar je pozvao građane da još par dana učestvuju u ovoj nagradnoj igri, posto će, kako je najavio, u subotu biti poslednje izvlačenje, kada će osim dobitnika stana u Zemunskim kapijama biti izvučen i dobitnik stana u Beogradu na vodi.

„Mislim da smo ovom nagradnom igrom uradili mnogo na podizanju svesti naših sugrađana o tome šta znači uzimati fiskalni račun i šta znači borba protiv sive ekonomije. Moram da priznam da sam i sam doživeo dosta lepih trenutaka sa dobitnicima i svima njima želim puno lepih trenutaka u stanovima koje su dobili“, rekao je Mali.

Osvrnuo se i na uvođenje novog sistema fiskalizacije u Srbiji i izneo podatak da je do sada pristiglo oko 15.600 zahteva za subvencionisanje nabavke novih fiskalnih kasa i da će isplata za njih početi u ponedeljak.

„Obveznicima će biti isplaćeno 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom mesti i 100 evra po fiskalnom uređaju. Kao što sam i ranije govorio nećemo čekati da se završi prijavljivanje za subvencije, već ćemo svake nedelje isplaćivati novac za one koji se prijave“, objasnio je.

Istakao je da će to biti podstrek i za druge privrednike da se prijave i pozvao ih da to urade.

„To će pomoći da zamenimo stare uređaje i uđemo u novi sistem fiskalizacije, koji će dodatno doprineti u borbi protiv sive ekonomije a svaki fiskalni račun koji će potrošači dobijati će po novom modelu imati kju ar kod, čijim skeniranjem telefonom će svako moći da vidi da li je račun lažan ili pravi“, naveo je ministar.

Dodao je da će se, ako sa novom fiskalizacijom sve bude kako treba, razmišljati o tome da se sledeće godine krene sa digitalnom nagradnom igrom i da se umesto koverata sa papirnim fiskalnim računima šalju računi skenirani mobilnim telefonom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.