U trendu

APR obavestio tužilaštvo o nezakonitom korišćenju baze

BEOGRAD – Agencija za privredne registre (APR) zatražila je da nadležni preduzmu mere zbog aktivnosti „PrivrednogRegistra.rs“ koji bazu podataka APR koristi na nezakonit način, saopšteno je danas.

„APR obaveštava privredne subjekte da se obratila Ministarstvu unutrašnjih poslova, nadležnom tužilaštvu i Registru nacionalnog Internet domena Srbije da preduzmu mere iz svojih nadležnosti protiv „Agencije Registar usluga d.o.o.“, koja šalje registrovanim privrednim subjektima dopise sa ponudom za upis podataka u „PrivredniRegistar.rs“ koristeći bazu podataka APR-a na nezakonit način“, navodi se u saopštenju.

Uz dopise, ističe APR, privrednim subjektima stižu i popunjene uplatnice sa naznačenim iznosima od 500 do 16.000 dinara, čiji je primalac „Agencija Registar usluga d.o.o.“.

„Upozoravamo sve privredne subjekte da ovakvi dopisi ne potiču od APR-a“, naglašeno je još jednom u saopštenju.

Kako se navodi, dopisi „Agencije Registar usluga d.o.o.“ izazvali su „zabunu i uznemirenje kod dela korisnika, koji su uplatili naznačena novčana sredstva“, a podaci su im objavljeni na portalu „PrivredniRegistar.rs“.

„Privredni subjekti su bili dovedeni u zabludu da se u konkretnim slučajevima radi o upisu u registar Agencije za privredne registre“, zaključuje se u saopštenju APR.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar