U trendu

Atanasković: Dijalog s privrednicima značajan za razvoj ekonomije

BRUS – Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se tokom posete Brusu sa privrednicima s kojima je razgovarala o privrednom ambijentu i načinima za njegovo unapređenje.

Atanasković je istakla da je dijalog između privrednika i države od velikog značaja za razvoj ekonomije.

Ona je obavestila sagovornike o programima Ministarstva privrede koji su im na raspolaganju.

„U budžetu za podsticaj privredi za ovu godinu izdvojeno je 17,6 milijardi dinara. Za podsticaje za direktne investicije izdvojeno je nešto više od 15 milijardi dinara, dve milijarde dinara izdvojeno za nekoliko programa podrške sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, dok je u budžetu planirano oko 1,6 milijardi dinara kada je reč o infrastrukturnim projektima i merama regionalnog razvoja”, rekla je Atanasković.

Kako je navela ukupno odobrena bespovratna sredstva za Brus u periodu od 2015. do 2020. godine iznose oko 25 miliona dinara, dok je vrednost ostvarenih ukupnih investicija u istom periodu kroz program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme, kroz razvojne projekte i kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, nešto veća od 102 miliona dinara.

Ministarka je pozvala privrednike da osmisle dobre projekte i da apliciraju za sredstva Ministarstva privrede.

“Moramo da radimo na tome da zadržimo našu decu u Srbiji. Mi imamo vredne i talentovane ljude, moramo da ih podržimo kako bismo svi zajedno unapredili privredu naše zemlje, a samim tim obezbedili još bolji životni standard”, zaključila je.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.