U trendu

Atanasković o privrednoj saradnji Srbije i Egipta

BEOGRAD – Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa delegacijom Egipta, koju je predvodio guverner Južnog Sinaja general major Khaled Foda Sadik, o potencijalima privredne saradnje i investicijama.

Atanasković je poseban akcenat stavila na saradnju u oblasti hotelijerstva i istakla spremnost da egipatskim investitorima predstavi potencijale investicionih mogućnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

„Naša zemlja ima potencijal i spremni smo da podržimo ulagače koji taj potencijal prepoznaju i koji žele da ulažu u hotele“, istakla je Atanasković i dodala da Ministarstvo privrede podržava investicione projekte u sektoru usluga hotelskog smeštaja.

Sadik je rekao da je upravo to što predvodi veliku privrednu delegaciju jedan od pokazatelja da su zainteresovani za saradnju, posebno u oblasti turizma, dodaje se u saopštenju.

On je iskazao zainteresovanost za unapređenje avio saradnje kako kroz povećanje broja letova, tako i na nivou dve avio kompanije Er Kaira i Er Srbije.

Takođe, izrazio je spremnost da u Egiptu predstave turističke potencijale Srbije.

Sagovornici su se saglasili da tradicionalno dobri odnosi između Srbije i Egipta predstavljaju dobru osnovu za unapređenje ekonomske saradnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.