U trendu

Atanasković: Podrška metalskoj industriji Srbije

SREMSKA MITROVICA – Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas fabriku Metalfer Steel Mill u Sremskoj Mitrovici i najavila podršku metalskoj industriji i rešavanje problema u tom sektoru.

Delegacija Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije, na celu sa ministarkom Atanasković posetila je železaru Metalfer Steel Mill u okviru akcije obilaska privrednih subjekata širom Srbije koja se realizuje radi uspostavljanja dijaloga sa privrednicima i promocije programa podrške koje mogu da koriste.

Atanasković je naglasila da je svesna problema u metalskoj industriji i da će nastojati, iako se rešenje mora tražiti u sprezi nekoliko ministarstava, da se što pre pronađe adekvatna pomoć ili program.

„Ovo je jedina kompanija u Srbiji koja proizvodi betonski čelik i toplo valjane šipke. Posluju odlično. To treba sačuvati. Ujedno su i nosioci znaka Čuvarkuće, što znaci da je to dobra domaća proizvodnja. Ja idem u takve firme, kako bi ljudi videli šta sve imamo u Srbiji, a mi ćemo im sigurno pomoći“, rekla je ministarka.

Mitrovački Metalfer ima topionicu kapaciteta 450.000 tona i valjaonicu. Sirovina za topionicu je isključivo otpadno gvožđe, tako da je dobijeni proizvod dobijen u potpunosti od reciklaže.

„Naša proizvodnja je zasnovana na principima održivosti i cirkularne ekonomije. Naša proizvodnja zadovoljava sve najstrože ekološke standarde“, rekao je za Tanjug vlasnik Metalfera, Branko Zečević.

Ministarka privrede je ovom prilikom razgovarala i sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice o budućoj saradnji.

„Koliko vidim, ima razumevanja za naš grad kod resornog ministarstva, a mi ćemo učiniti sve da našu industriju podrzimo dualnim obrazovanjem, kako bi ove kompanije imale stručnu radnu snagu, poručila je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.