Atanasković:Pomoći malim i srednjim privrednicima

ŠIMANOVCI – Ministarka privrede Anđelka Atanasković danas je prilikom posete Sremu obišla proizvodni pogon kompanije Milotex, koja proizvodi obuću i njene delove za renomirane svetske proizvođače i istakla da će učiniti sve da pomogne malim i srednjim privrednicima.

Tom prilikom ministarka je istakla da će u narednom periodu obići i druga preduzeća koja su koristila pomoć drzave, kroz podsticaje i programe, kao što je reč i o ovoj kompaniji u Šimanovcima.

“Meni je veoma drago jer je ovde zaposleno mnogo žena, a trenutno radi između 170 i 180 ljudi. Oni planiraju da taj broj uvećaju i do 250. Želja mi je, kao ministru privrede, da učinim sve da pomognem malim i srednjim privrednicima, kako bi se što više njih prijavilo za naše podsticaje, naročito mladi, u cilju otpočinjanja sopstvenog biznisa”, naglasila je ministarka.

Kompanija je otpočela sa radom kada je imala oko 80 zaposlenih. Dosadašnje uvećanje tog broja smatraju svojim velikim napretkom.

“Bez obzira na epidemiološku situaciju, nismo imali gubitke radne snage, naprotiv, zaposlili smo nove ljude. Održali smo proizvodnju, nadamo se da ćemo tako i nastaviti, potvrdio je direktor Milotex-a, Miloš Bjelanović.

U poseti sa ministarkom bio je i direktor Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga, koji je Opštinu Pećinci svrstao u jednu od reprezentativnijih lokalnih samouprava u okrugu, podsećajući na to da je u prethodne dve godine tu zabeleženo 26 novih investicija.

“Ova opština prednjači sa prosekom zarade, sa svojih osam stotina privrednih subjekata. Samo Milotex je u prethodnoj godini ostvario više od milion evra spoljnotrgovinske razmene”, rekao je Predrag Mujkić, direktor RPK Sremskog upravnog okruga.

“Zona u Šimanovcima je sinonim za “greenfield” investicije. To potvrđuje podatak da na našoj evidenciji postoji samo 680 nezaposlenih lica”, rekao je Siniša Đokić, predsednik Opštine Pećinci.

Milotex DOO osnovana je 2000. godine, a 2018. fabriku je kupila “AKA Italia”, grupacija koja predstavlja jednog od najvećih svetskih proizvođača obuće za sportske aktivnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.