U trendu

Atanasković sa ambasadorom Grenade o ekonomiji

BEOGRAD – Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa ambasadorom Grenade Olegom Firerom o unapređenju ekonomske saradnje, saopštilo je resorno Ministarstvo.
Ocenjujući da je neophodno povećati trgovinsku i privrednu saradnju između dve zemlje, Atanasković i Firer su se dogovorili da se u narednom periodu potpiše Memorandum o saradnji između dva resorna ministarstva.

„Bilateralni odnosi beleže uzlazni trend, a karakterišu ih međusobno razumevanje i zainteresovanost za dalje unapređenje svih vidova saradnje“, istakla je Atanasković.

Podsetila je da Srbija sprovodi podsticajnu politiku u skladu sa pravilima Evropske unije, kao i da ima stroga i jasno postavljena pravila i uslove pod kojima firme mogu da dobiju različite oblike državne podrške.
„Srbija se, zahvaljujući ekonomskim reformama, koje je sprovela u prethodnom periodu, pozicionirala kao jedna od najznačajnijih investicionih destinacija centralne i istočne Evrope, kao zemlja stabilnog poslovnog okruženja, sa prepoznatljivim i privlačnim investicionim ambijentom“, ponovila je Atanasković.

Firer je ukazao u kojim oblastima može da se ostvari saradnja između dve zemlje, napominjući da je Grenada poznata kao ostrvo začina i da je najveći proizvođač najkvalitetnijih muskatnih oraščića koji se koriste u kozmetici, ali i kakaa, proizvoda od čokolade i ruma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.