U trendu

Atanasković: Unapređivaćemo poslovni ambijent u Srbiji

PRIBOJ – Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas kompanije „Inmold“, „Advertout“ i „Flex academy“ u slobodnoj zoni Priboj i poručila da će ministarstvo nastaviti da radi na unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji.
Atanasković je istakla da veruje da je slobodna zona Priboj omogućila privredni oporavak opštine i povećala šanse da žitelji, posebno mladi, tu ostanu, zaposle se i osnuju porodice.
“Ova poseta je još jedna u nizu poseta privrednim subjektima širom Srbije koje organizujemo da bi razgovarali sa privrednicima o načinima za unapređenje privrednog ambijenta jer želimo da ravnomerno razvijamo sve delove Srbije i obezbedimo što bolji životni standard svih građana“, rekla je Atanasković.

Ministarka je ukazala da je cilj resora koji vodi da pruži još jaču podršku domaćim privrednicima i time poveća produktivnost njihovih firmi, ali i da se privuče još više stranih investitora koji su prepoznali Srbiju kao dobro mesto za ulaganje.

Istakla je da je u fokusu Ministarstva privrede i podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, posebno mladima i ženama.
„Ministarstvo je ove godine izdvojilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i to za nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu i, po prvi put, za program namenjen ženama i mladima“, rekla je Atanasković.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović istakao je da je u toku realizacija nekoliko projekata ove opštine u saradnji sa Ministarstvom privrede i da i ubuduće očekuje podršku Ministarstva.

Vlasnik i direktor kompanije „Inmold“ Goran Janković rekao je da mu je drago što je na čelu ministarstva neko ko je već dugo godina u privredi i ko poznaje posao i oseća probleme privrednika.

Vlasnik kompanije „Advertout“ Ivan Bukvić je istakao da mu je drago što su imali priliku da predstave proizvodnju i planove za dalje investicije u proizvodni objekat i kapacitete.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.