U trendu

Atanaskovićeva pozvala Slovačku da investira u Srbiji

BEOGRAD 26. aprila (Tanjug) – Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državni sekretar Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Ingrid Brockova razgovarale su danas o unapređenju bilateralnih ekonomskih odnosa dve zemlje, posebno o privlačenju slovačkih investitora za ulaganje u Srbiju.

„U prva dva meseca ove godine Slovačka je bila naš 20. trgovinski partner, a vrednost ukupne robne razmene zabeležila je rast od sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine“, rekla je Atanaskovićeva.

Ona je istakla da unapređenje saradnje dveju zemalja posebno vidi u oblasti energetike, inovacija i IT sektoru.

Ministarka je izrazila uverenje da će za unapređenje ekonomskih odnosa od velikog značaja biti i naredno zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dveju zemalja koje bi trebalo da se održi u drugoj polovini godine.

Ona je ovom prilikom pozvala Slovačku da investira u Srbiji, ističući potencijale svih delova naše zemlje za rast i razvoj.

Brockova je izjavila da je ovo njena prva poseta Srbiji i kako se nada da će doprineti unapređenju saradnje.

Ona je istakla da je Slovačka poznata po autoindustriji, ali da prostor za unapređenje saradnje svakako postoji u oblasti energetike, digitalizacije, cirkularnoj ekonomiji, preradi poljoprivrednih proizvoda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.