U trendu

Atlantik grupa gradi treću Argeta fabriku

ZAGREB – Atlantik grupa (Atlantic) odlučila je da investira u izgradnju nove fabrike za proizvode pod robnom markom Argeta u opštini Kneginec, pored Varaždina, objavila je kompanija na Zagrebačkoj berzi.

Investicija, ukupne vrednosti 50 miliona evra, započeta je realizacijom otkupa zemljišta i nastaviće se u nekoliko faza, s tim da će novi proizvodni pogon početi da radi u roku od 15 meseci od dobijanja građevinske dozvole, prenosi portal Seebiz.

U saopštenju se navodi da će u fabrici biti otvoreno do 150 novih radnih mesta nakon što se realizuju sve faze projekta.

Atlantik grupa trenutno ima dve fabrike slanih namaza brenda Argeta, u Izoli u Sloveniji i u Hadžićima u BiH, a u Harisburgu u SAD-u je za američko i kanadsko tržište uspostavila uslužnu proizvodnju.

Iz kompanije napominju da su rast i planovi za širenje poslovanja u segmentu slanih namaza, kao jedne od glavnih kategorija grupe, doveli do potrebe za dodatnom izgradnjom proizvodnih kapaciteta.

Delikatesni namazi u ukupnom prihodu od prodaje Atlantik grupe učestvuju sa 15,9 posto. Prošle godine, ta jedinica je zabeležila solidan rast od 15,1 odsto na godišnjem nivou.

Akcije Atlantika su juče zaključene na Zagrebačkoj berzi na 1.460 kuna (192,8 evra). Od početka ove godine porasle su devet posto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.