U trendu

Atlantik prvi uvršten na novu kotaciju Zagrebačke berze

ZAGREB – Atlantik Grupa (Atlantic) prva je kompanija koja je pristupila novoj, najzahtevnijoj tržišnoj kotaciji Zagrebačke berze, namenjenoj najboljim deonicama.

Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantic Grupe, i Ivana Gažić, predsednica Uprave Zagrebačke berze, potpisali su ugovor o prelasku Atlantika sa Službenog na Prajm tržište (vodeće tržište).

„Prajm tržište je zamišljeno kao segment koji bi pružao primer najbolje tržišne prakse, te nas izuzetno veseli činjenica da su i drugi izdavatelji zainteresovani za iskazivanje svoje posvećenosti najvišim standardima prelaskom na Prajm tržište“, kaže Ivana Gažić, a prenosi portal Seebiz.

Tedeski napominje da je Atlantik bio među prvima u korišćenju inovativnih modela finansiranja plasirajući među prvima korporativne obveznice, kao i u korišćenju mezanin finansiranja (mešovito finansiranje).

„Privlačnost investitorima opravdali smo ostvarujući obećane rezultate gotovo 39 kvartala uzastopno“, dodaje Tedeski.

Novi Zakon o tržištu kapitala omogućio je Berzi da svojim Pravilima propiše zahtevnije uslove vezane za uvrštenje i zaštitu ulagača od onih Zakonom propisanih za Redovno i Službeno tržište, što je nedavnim izmenama i dopunama Pravila Berze i realizovano. Izmjene Pravila jedan su od koraka kojima Berza nastoji da pojača nivo transparentnosti na domaćem tržištu kapitala i time pozitivno utiče na poverenje ulagača, likvidnost, te vrednost tržišta u celini, poručili su sa Zagrebačke berze.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.