U trendu

Avio-kompanija Kondor zainteresovana za avione Er Berlina

Nemački turistički avio-prevoznik Kondor, koji je u vlasništvu britanske avio kompanije „Tomas Kuk“, zainteresovan je za preuzimanje nekoliko aviona od nesolventnog Er Berlina, javlja agencija Rojters.

Kondor je „u procesu pripreme konkretne ponude“, rekao je za britansku agenciju neimenovani izvor upoznat sa pregovorima, dodavsi da je kompanija uglavnom zainteresovana za letelice kratkog dometa, ali i za neke dugolinijske.

Er Berlin, drugi najveći avio-prevoznik u Nemačkoj, podneo je prošle sedmice zahtev za stečaj zbog nesolventnosti, nakon što je njegov glavni akcionar Etihad ukinuo sredstva za finansiranje.

U toku je „utakmica“ više zainteresovanih strana za postizanje sporazuma o preuzimanju poslovnih delova Er Berlina, uključujući avione i posadu, koji bi omogućio pristup slotovima za poletanja i sletanja na aerodromima kao što su Diseldorf, Berlin Tegel, Minhen i Hamburg.

Nemački vodeći avio-prevoznik Lufthanza, koji je prvi razgovarao sa Er Berlinom, saopštio je juče da je predstavio neobavezujuću ponudu za preuzimanje delova grupe posrnule avio-kompanije.

Rojtersov izvor je rekao da je Lufthanza zainteresovana za austrijsku niskotarifnu kompaniju Niki, koja leti na turističkim rutama iz Nemačke i Austrije, kao i za druge poslovne delove Er Berlina.

Zainteresovanost za preuzimanje delova Er Berlina iskazali su i Izidžet, Rajaner i Jurovings.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar