U trendu

Avion Er Srbije sa likom Nikole Tesle u subotu u Beogradu

Novi avion „erbas A330“, koji će Er Srbija koristiti na svojim letovima do Njujorka, treba da stigne u subotu, 24. aprila, na Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu, saopšteno je danas.

Širokotrupni putnički mlaznjak, koji će leteti pod imenom „Nikola Tesla“, imaće drugačiji izgled od ostatka flote srpske nacionalne avio-kompanije i krasiće ga stilizovani lik najslavnijeg srpskog naučnika i pronalazača, navala je u saopštenju Er Srbija.

Dodaje se da je novi avion Er Srbije svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj. Za proces farbanja, tokom kojeg su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe, bilo je potrebno osam dana neprekidnog rada u tri smene, sa timovima od oko deset ljudi po smeni.

„Dolazak aviona erbas A330 u novi dom u Beogradu je izuzetno važan dogadjaj za Er Srbiju. Velika nam je čast što će naš avion nositi ime i lik Nikole Tesle. Činjenica da je veliki genije sa ovih prostora, ali da je veći deo svog života proveo u Njujorku, dodatno daje na značaju simbolici njegovog lika na avionu koji povezuje Beograd i poznatu metropolu“, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Proizveden 2008. godine novi avion je godinu dana „mladji“ od prethodnog mlaznjaka istog tipa u floti Er Srbije, a njegov prethodni operater bila je ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot. Avio ima 21 sedište u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

Prvi „erbas A330“, koji je u floti Er Srbije od 2016. do 31. marta 2021. godine, obavio je 819 povratnih letova do Njujorka i prevezao 319.712 putnika na toj ruti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.