U trendu

Baćina: Protest lažno zakazan, rešenje u razgovorima

ZRENJANIN – Predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Vukašin Baćina objavio je medijima da to udruženje nije prijavilo policiji nikakve proteste poljoprivrednika, te da se borba za spas agrara nastavlja za stolom a ne na ulicama.

Baćina se obratio medijima obaveštenjem pošto je proteste za nedelju najavio Mileta Slankamenac koji se predstavio kao koordinator Inicijative, a za koga Baćina kaže da je izbačen iz članstva.

Do obraćanja Baćine došlo je pošto je pozvan od policijske uprave Zrenjanin da bi se proverilo zakazivanje protesta.

„Ovaj poziv nas je iznenadio jer mi nismo zakazali proteste. Obaveštavamo javnost da mi iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije nismo prijavili policiji nikakve proteste poljoprivrednika.Ovo je samo još jedna prevara javnosti u nizu od nekih ljudi da se naša borba za opstanak obesmisleni“, navedeno je u saopštenju.

Tu se ocenjuje da je na sastanku sa ministrom Branislavom Nedimovićem pre sedam dana postignut dogovor po nekoliko tačaka, te da će se sledeći sastanak sa njim održati tokom ove nedelje.

„Naša borba za spas agrara se nastavlja pregovorima za stolom a ne na ulicama. Još jednom naglašavamo da mi neorganizujemo protestne vožnje traktorima“, poručio je Baćina.

Baćina u ime Inicijative zahteva od nadležnih organa da utvrde ko je, kako tvrdi, lažno u njihovo ime pokušao da obmane poljoprivrednike i lažno prijavi proteste MUP-u.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.