U trendu

Banka Poštanska štedionica otvorila ekspozituru u Kučevu

KUČEVO – Banka Poštanska štedionica od danas je prisutna i u centru Kučeva gde je svečano otvorena savremeno opremljena ekspozitura.

Banka Poštanska štedionica otvorena je zahvaljujući dobroj saradnji sa opštinom Kučevo a prva uplata bila je od predsednika opštine Vladimira Stojanovića koji je rekao da karticu ove banke ima duže od 20 godina.

Stojanović je obraćanje gostima i okupljenim građanima započeo sloganom „uspeh je naš izbor“ – Kučevo izabralo pravu banku.

„Prepoznali smo kvalitete banke Poštanska štedionica i uspeli da je danas u našoj opštini i otvorimo“, rekao je on i dodao da je lokalna samouprava pomogla da banka dođe, i da su zajednički i naporno sa ljudima iz banke na tome radili.

On je istakao da građani opštine Kučevo više neće imati potrebe da svoje kredite i dozvoljene minuse refinanisiraju u drugim opštinama.

„To je sada dostupno ovde kod nas, i mislim da je to veoma dobra i bitna stvar za sve nas“, rekao je Stojanović.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić je rekao da sada Braničevski okrug i cela Istočna Srbija dobija jednu dobru, domaću i sigurnu banku.

„Ovo je 182 ekspozitura koju Banka Poštanska štedionica ima u svojoj mreži, a ja sam ubeđen i siguran da će i ova ekspozitura kao i cela banka uspešno funkcionisati“, istakao je Kekić.

On je naveo da će u ekspozituri u narednom periodu biti zapošlena još tri radnika.

„Ako Kučevljani prepoznaju Banku Poštansku štedionicu kao svoju sigurno da ćemo doći u situaciju da otvorimo i drugu smenu što će značiti novo zapošljavanje“, istakao je on.

Banka Poštanska štedionica je osnovana 1921. godine a Kekić je istakao da je krasi što je banka sa jasno artikulisanim državnim interesom.

„Pre svega smo okrenuti ka stanovništu, malo privredi i od skora ka poljoprivredi, ka ovakvim krajevima Srbije a naš ravnomeran razvoj nas obavezuje da na taj način i poslujemo“, rekao je Kekić i dodao da će banka biti i donator i sponzor u Kučevu posebno istakavši manifestaciju Homoljske motive.

Presecanjem vrpce ekspozituru su svečano otvorili predsednik opštini i predsednik Nacionalnog saveta Vlaha Novica Janošević.

Otvaranje ekspoziture u Kučevu bila je prilika i da se direktor regionalnog centra banke u Požarevcu Marko Pavlović javno zahvali predsedniku opštine koji je pomogao oko otvaranja Banke Poštanske štedionice u tom gradu.

Regionalni centar banke Poštanska štedionica u Požarevcu počeo je da radi u aprilu ove godine a pre Kučeva ekspozituru dobila je i susedna opština Žagubica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar