U trendu

Basta: Napredak u reformi ekonomije, ali nisam zadovoljan stečajima i privatizacijama

Ministar privrede Rade Basta izjavio je danas da je Srbija zabeležila napredak u reformama koje sprovodi u ekonomskoj sferi, ali da nije zadovoljan kako se odvija proces privatizacije i stečaja, kao i da je potrebno više raditi na transparentnosti i onlajn aukcijama.

Basta je na sastanku sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Donaldom Mekgetiganom rekao da je Srbija nedvosmisleno zabeležila napredak u oblastima poput korporativnog upravljanja i državnom vlasništvu u javnim preduzećima, i razvojnom finansiranju, prenelo je ministarstvo u saopštenju.

On je kazao da Srbija i MMF već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo razvijaju partnerski odnos i saradnju i dodao da će Srbija nastaviti da vodi odgovornu ekonomsku politiku kako bi privreda ostala stabilna.

„Srbija je na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i svakoga dana ulaže velike napore kako bi ostvarila vidljive rezultate u transformaciji i razvoju privrede, infrastrukture i poboljšanju poslovnog ambijenta i kvaliteta života građana“, rekao je Basta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar