U trendu

Basta sa delegacijom MMF: Srbija će nastaviti sa odgovornom ekonomskom politikom

BEOGRAD – Ministar privrede Rade Basta izjavio je danas u razgovoru sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio Donald Mekgetigan, da će Srbija nastaviti sa odgovornom ekonomskom politikom kako bi srpska privreda ostala stabilna u periodu nepredviđenih svetskih okolnosti i krize.

„Srbija je na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i svakoga dana ulaže velike napore kako bi ostvarila vidljive rezultate u transformaciji i razvoju privrede, infrastrukture i poboljšanju poslovnog ambijenta i kvaliteta života građana“, poručio je Basta.

On je izrazio zadovoljstvo što imaju priliku da razgovaraju o strukturnim reformama u oblasti privrede, te se osvrnuo i na reforme koje Srbija sprovodi u ekonomskoj sferi kao što su korporativno upravljanje u javnim preduzećima, državno vlasništvo nad preduzećima, privatizacija i razvojno finansiranje.

„U svim ovim oblastima Srbija je nedvosmisleno zabeležila napredak. Ipak, nisam zadovoljan kako se odvija proces privatizacije i stečaja. Moramo mnogo više da radimo na transparentnosti i onlajn aukcijama“, poručio je Basta i obavestio MMF o promenama na čelu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) koje će se desiti, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Basta je kazao da su od velike važnosti investicioni i infrastrukturni projekti zbog kojih je Srbija prepoznata kao dobar i pouzdan partner, kako u Evropi, tako i u svetu.

„O partnerskom odnosu govori i saradnja Republike Srbije i MMF koja se već dugi niz godina razvija na obostrano zadovoljstvo“, podvukao je Basta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar