U trendu

Basta: Ubrzati privatizaciju 58 preduzeća iz portfelja Ministarstva privrede

BEOGRAD – Ministar privrede Rade Basta sastao se danas sa direktorima preduzeća u nadležnosti tog ministarstva kako bi čuo njihove probleme i predstavio plan za ubrzanje procesa privatizacije preostalih 58 preduzeća.

On je ocenio da privatizacija u Srbiju traje jako dugo i dodao da će uložiti napor da se pronađe rešenje za 58 preduzeća koja su ostala u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede, saopštilo je ministarstvo.

„Sledeća godina biće teška zbog globalnih neizvesnosti i energetske krize. Cilj je da, uz našu pomoć, sačuvate radna mesta i da rešavamo nagomilane probleme“, poručio je ministar.

Istakao je da je cilj da se podstakne privredni razvoj.

„Pojedina preduzeća u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede imaju potencijal, za neke ima i kupaca, a ja sam spreman da vam pomognem da rešite probleme“, rekao je on.

Dodao je da stečajni postupak može da bude rešenje koje dovodi do pokretanja poslovne aktivnosti kompanija i novog zapošljavanja ali je bitno da ti procesi ne traju po 10 godina.

„Želim da čujem vaše probleme, na raspolaganju sam vam“, poručio je ministar privrede.

Direktori preduzeća su kao probleme naveli energetsku krizu, male plate i administrativne prepreke, a ministru su zahvalili što ima sluha za njihove probleme i želi da uloži energiju, saopštilo je ministarstvo.

Basta je zatražio od svih direktora koji su prisustvovali sastanku da mu pošalju predloge rešenja za probleme njihovih preduzeća koje će njegov tim razmotriti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.