U trendu

Begović sa ambasadorom Maroka o saradnji dve zemlje u oblasti nauke

BEOGRAD – Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i ambasador Maroka u Srbiji Mohamed Amin Belhaž saglasili su se tokom današnjeg razgovora da je neophodno raditi na približavanju naučnika i kompanija Srbije i Maroka te da će raditi na tome da saradnja između dve države u budućnosti biti intenzivnija, saopštilo je resorno ministarstvo.

“Za nas je izuzetno važan transfer tehnologije, od nauke do inovacija i razvoja, na čemu rade naši naučno-tehnološki parkovi, kojih trenutno u Srbiji ima četiri”, navela je Begović i dodala da je ministarstvo takođe fokusirano na povećanje broja startapova koji rade u našoj zemlji.

Ambasador Belhaž je istakao da njegova zemlja trenutno sarađuje sa BioSens institutom, da je veoma zadovoljna tom saradnjom ali da bi želeo da se u saradnju uključi više institucija.

On je pozdravio formiranje Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i istakao da je rešavanje problema kojima se ovo ministarstvo bavi, u današnje vreme od velike važnosti

“Posebno kada govorimo o polju inovacija, tehnološkom razvoju, sajberbezbednosti, veštačkoj inteligenciji, IT sektoru i nauci”, naveo je Belhaž.

Begović je istakla da bi želela da Srbija produbi saradnju sa Marokom u oblastima u kojima će postojati obostrana korist, kao i da se naučni instituti u Maroku i Srbiji bliže povežu kroz zajedničke projekte i buduće saradnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar