U trendu

Bekament otvorio modernu fabriku stirodura u Aranđelovcu

ARANĐELOVAC – Kompanija Bekament svečano je danas pustila u rad novu fabriku za proizvodnju stirodura i dve nove proizvodne linije u okviru pogona tečnog programa, a investicija je ukupno vredna 12 miliona evra.

U fabrici Bekamenta u Aranđelovcu otvoreno je 40 novih radnih mesta.

Ministarstvo privrede dalo je podsticaje Bekamentu u iznosu od 867.934 evra.

Nova fabrika stirodura u rangu je najsavremenijih postrojenja u Evropi sa automatizovanim procesom rada, a reč je o investiciji od osam miliona evra, dok će godišnji proizvodni kapacitet fabrike iznositi 250.000 metara kubnih, rečeno je na otvaranju.

Pored navedenog, kompanija je uložila i u fabriku tečnog programa, proširujući postojeće kapacitete puštanjem u rad dve nove linije za proizvodnju fasadnog maltera i BK-Pol boje za unutrašnje zidove.

Tom investicijom visine od četiri miliona evra, Bekament će biti u mogućnosti da proizvede 70 tona tečnih proizvoda na sat sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 150.000 tona i samim tim, podićiće standard brzine isporuke i kvaliteta usluge.

Svečanosti otvaranja novih fabričkih pogona prisustovali su ministarka privrede Anđelka Atanasković i vlasnik i generalni direktor kompanije Bekament Dejan Čolović.

Ministarka Atanasković navela je da je kompanija Bekament pravi primer odlične porodične firme i da je njen uspeh veoma bitan za domaću privredu.

„Ministarstvo privrede uvek pomaže domaće kompanije u cilju njihovog i rasta države, ali i obezbeđivanja novih radnih mesta za ostanak naše dece u Srbiji“, rekla je ona.

Vlasnik Bekamenta Aleksandar Čolović je rekao da kontinuiranim investiranjem u nove fabričke pogone i širenjem mreže poslovnih partnera ta kompanija iz godine u godinu osnažuje svoju tržišnu poziciju i beleži rast prometa od 20 odsto.

„Doprinoseći stabilnosti srpske privrede, ali i stopi zaposlenosti, budući da smo, usled pokretanja novih pogona, otvorili i 40 novih radnih mesta“, rekao je Čolović.

Dodao je da je u proteklih 30 godina kompanija Bekament uložila oko 100 miliona evra u samu fabriku i postrojenja.

„Nastavićemo da investiramo u razvoj kompanije i srpske privrede, a u planu je širenje našeg već bogatog portfolija na još više tržišta Evropske unije“, naveo je on.

Zahvalio je Ministarstvu privrede koje je, kako kaže, prepoznalo Bekament kao jedan od stubova domaće ekonomije

Bekament ove godine proslavlja jubilej 30 godina postojanja.

Od svog osnivanja 1992. godine sve do danas, Bekament se transformisao u snažnu domaću kompaniju sa više od 500 zaposlenih, a poseduje i najmodernija fabrička postrojenja i portfolio od preko 250 proizvoda plasiranih na preko 10 tržišta regiona i EU

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar