U trendu

BELEX indeksi ojačali na dnevnom i nedeljnom nivou

BEOGRAD – Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je dalji rast indeksa, ali i niska trgovinska aktivnost.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,5 miliona dinara (38,8 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je napredovao za 0,1 posto na dnevnom nivou na 843,48 poena dok je na nedeljnom porastao za 0,9 procenata, a BELEXlajn je ojačao za više od 0,1 odsto na 1.698,15 poena, što je za trećinu procenta iznad nivoa na kojem je bio prošlog petka.

Akcije „Dunav osiguranja“ su zaključile dan u padu za 1,1 procenat na 1.310 dinara, a isprometovane su za 1,2 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehogas se našao na čelu liste gubitnika s padom cene od 1,3 posto na 15.000 dinara, uz realizaciju od 0,3 miliona dinara, dok se vrednost akcija Naftne industrije Srbije povećala za pola procenta na 620 dinara, uz trgovanje u iznosu od četvrt miliona dinara.

Dobitnike je predvodila Fintel energija sa skokom cene od 4,8 odsto na 629 dinara uz promet nešto manji od 0,2 miliona dinara.

Solidan učinak, u vrednosti od približno 0,2 miliona dinara, imale su na MTP tržištu akcije kruševačkog preduzeća Jugoprevoz, čija je cena međutim potonula za više od 2,3 posto na 4.101 dinar.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je simbolično.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar