U trendu

BELEX indeksi završili turbulentnu sedmicu s nedeljnim dobitima

BEOGRAD – Izrazita volatilnost cena akcija i uzdržana aktivnost investitora na Beogradskoj berzi obeležili su trgovačku nedelju za nama, koju su referentni indeksi završili nešto jači nego prošle sedmice.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je danas 17,1 milion dinara (145,3 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 je pao na dnevnom nivou za 0,7 posto na 827,16 poena, ali je u poređenju sa prošlom nedeljom jači za pola procenta, dok je BELEXlajn oslabio za 0,4 odsto na 1.662,63 poena, pri čemu na nedeljnom nivou beleži dobitak nešto manji od 0,2 posto.

Akcije kompanije „Dunav osiguranje“ su nastavile oporavak drugi dan zaredom s rastom od 0,8 posto na 1.292 dinara, a isprometovane su u iznosu od 15,2 miliona dinara.

Beogradsko preduzeće „Kopaonik“, koje se bavi prometom građevijskog materijala i ogreva, predvodilo je gubitnike dana s padom vrednosti za 3,3 procenta na 14.000 dinara po akciji, uz promet ispod 0,4 miliona dinara.

Među gubitnicima se našla i Fintel energija koja je oslabila za 1,6 posto na 610 dinara, uz realizaciju od približno 0,2 miliona dinara.

Akcionarsko društvo za reosiguranje „Dunav Re“ isprometovano je na MTP tržištu za 0,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 2.000 dinara po akciji, a niški proizvođač boja i lakova „Pomoravlje“ zabeležio je trgovanje vredno 0,4 milliona dinara po ceni od 240 dinara, istoj kao na prethodnoj sesiji.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija bilo je zanemaljivo. Državnim obveznicama Srbije nije trgovano na Berzi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar