U trendu

Beograd: Sajam vojvođanske turističke ponude, hrane i pića

BEOGRAD – U Tržnom centru (TC) Big Fashion u Beogradu, Turistička organizacije Vojvodine već drugi dan predstavlja turističku ponudu severne pokrajine, a svi posetioci mogu da uživaju u vojvođanskim specijalitetima, poput domaće štrudle, soka od maline, brusnice i drugog voća, džema od šljiva, malina, domaćim vinima i domaćim rakijama.

Turistička ponuda Vojvodine organizovana je u okviru Sajma domaćeg turizma „Upoznaj Srbiju“, a Beograđani su u prilici da se upoznaju s gastronomskom ponudom, prirodnim lepotama iz 23 vojvođanske lokalne samouprave, ali i s kampanjom „Vojvođanski ručak“ koja će biti lansirana krajem leta.

Ono što se nudi, osim Fruške gore, jesu i novootvorene Fruške terme, Subotica s Palićem, prirodne lepote Sremske Mitrovice, Vršca i još mnogo toga.

Kako je za Tanjug navela Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, cilj je da se promoviše Vojvodina ostatku građana Srbije.

Inače, kako je kazala, u prva četiri meseca ove godine zabeležen je rast upravo domaćih turista, i to za 38,6 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Pavlovićeva kaže i da je zabeležen i porast noćenja u prva četiri meseca ove godine, i to ukupno, odnosno i stranih i domaćih turista za 18,8 odsto, a 28,6 odsto samo domaćih.

„Ovde smo došli da prezentujemo pre svega bogatu gastronomsku ponudu Vojvodine. Sa nama su brojni izlagači koji predstavljaju ponudu za letnje mesece, a isto tako sa nama su i vinari, proizvođači hrane i pića iz Vojvodine“, kazala je Pavlovićeva.

Govoreći o kampanji „Vojvođanski ručak“, ona navodi da ona prožima sve segmente turističke ponude.

Kako je naglasila, za Vojvodinu je tipičan i specifičan nedeljni ručak, koji počinje pređelom, nastavlja se rinflajšom, supama, sosom, mesom, a za dezert, što privlači mnoge ljubitelje i sladokusce, tu su svakako domaća štrudla, šnenokle i brojni specijaliteti.

„Vojvodina je multietnička sredina i kao takva je miks raznih kultura i nacija, što je utkano u kampanju ‘Vojvođanski ručak'“, kaže Pavlovićeva i dodaje da će biti predstavljeni i salaši, vinarije, a svi koji budu učestvovali u toj kampanji dobiće i knjigu recepata bogate vojvođanske kuhinje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.