U trendu

Beogradska berza na trgovačkoj platformi Atinske berze

ATINA/BEOGRAD – U Atini je danas potpisan ugovor o migraciji trgovačkih aktivnosti Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze.

Kako je saopšteno iz Beogradske berze, ovaj ugovor predstavlja novi korak u ostvarenju zajedničkog cilja o bliskoj saradnji i promociji šire regionalne povezanosti, započetog 5. avgusta sticanjem učešća Atinske berze u vlasničkoj strukturi Beogradske berze.

Ističe se da je započeta migracija trgovačkih aktivnosti Beogradske berze na zajedničku trgovačku platformu, te da će svi partneri u ovom procesu – Atinska, Beogradska i Kiparska berza – i njihove respektivne investicione zajednice moći da iskoriste prednosti unapređenja operativne efikasnosti, tržišne likvidnosti i novih poslovnih mogućnosti, čime će biti omogućena i efikasna podrška lokalnom ekonomskom razvoju.

Sporazum, takođe, naglašava posvećenost i podršku koju Atinska berza pruža Beogradskoj berzi u njenim strategijskim naporima usmerenim ka transformaciji srpskog tržišta kapitala u međunarodno priznato i prepoznato tržište.

Siniša Krneta, direktor Beogradske berze, kaže da su ponosni na otvaranje novog poglavlja u ovom partnerstvu, i da su situaciji kontinuiranog razvoja i brzo menjajućih uslova na svetskim berzama, njihovi napori visoko motivisani i usmereni na rast i razvoj srpskog tržišta kapitala.

„Migracija trgovačkih aktivnosti Beogradske berze na trgovačku platformu Atinske berze odražava naš čvrst stav i posvećenost ne samo daljem jačanju saradnje dveju berzi, već i našem ultimativnom cilju koji se odnosi na unapređenje efikasnosti tržišta, transparentnosti i izvesnosti za sve učesnike na tržištu, a kroz obezbeđenje trgovačke platforme koja je u potpunosti usaglašena sa regulativom Evropske unije“, dodao je on.

Direktor Atinske berze Sokrates Lazaridis je poručio da će zajednička trgovačka platforma omogućiti dalje osnaživanje dva tržišta kapitala putem širenja baze investitora i ponude novih investicionih mogućnosti za lokalne i međunarodne investitore, kao i putem unapređenja ponude investicionih proizvoda kojima se trguje na ovim tržištima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.