U trendu

Beogradska zima predstavljena u Banjaluci

BANJALUKA – Turistička organizacija Beograda (TOB) predstavila je novogodišnji program manifestacije „Beogradska zima“ gostima hotela „Jelena“ u Banjaluci, a direktor te organizacije Miodrag Popović pozvao je goste iz Republike Srpske da tokom praznika posete prestonicu.
„Beograd i Banjaluka neguju dugogodišnju tradiciju međusobne promocije i pomaganja u dovođenju turista. Očekujemo uzvratnu posetu Banjalučana tokom Dana Republike Srpske u Beogradu“, rekao je Miodrag Popović gostujući na ATV, saopštila je TOB.

Kako je najavljeno, proslavu Nove godine u Beogradu obeležiće koncerti ispred Doma Narodne skupštine 30. i 31. decembra na kojima nastupaju regionalne zvezde, a na prostoru Beograda na vodi posetioce uz koncert Gorana Bregovića očekuje se, dodaju, jedinstveni svetlosni spektakl i veliki vatromet.

„Posle spektakularnog dočeka, Beograđani vas otvorenog srca čekaju 1. januara u ulici koja ovog dana od davne 1969. upravo to ime nosi, na tradicionalnoj manifestaciji Ulica otvorenog srca“, najavio je Popović i pozvao Banjalučane u Beograd za praznike.

Kako se navodi, samo nekoliko dana posle beogradske premijere, zvanice na događaju imale su priliku da uživaju u kamernoj kabaretskoj predstavi „Vodič kroz srpski mentalitet“.

Predstavljanju manifestacije „Beogradska zima“ prisustvovali su zvaničnici i predstavnici gradske i republičke vlasti Republike Srpske, Ministarstva turizma RS, Konzulata Republike Srbije, turističkih organizacija i agencija, kulturnih institucija, kao i velikog broja medija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.