Besplatan internet na autoputevima Srbije do početka leta?

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da bi do početka letenje sezone na autoputu na koridorima 10 i 11 mogao da bude uveden besplatan Wi-Fi internet.

„Na našu inicijativu razgovarala sam sa ministrom Rasimom Ljajićem da na koridoru 10, a videćemo i na Koridoru 11, obezbedimo besplatan Wi-Fi i naš dogovor je da pokušamo da to bude, pre svega, na graničnim prelazima, stajalištima, naplatnim rampama i sličnim mestima,“ rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Mihajlovićeva je jutros održala sastanak tim povodom sa ministrom Ljajićem i direktorima Puteva Srbije i Telekoma.

Na pitanje kako komentariše to što u javnom prevozu Wi-Fi ne funkcioniše dobro zbog ograničenog broja telefona koji mogu da se priključe na internet, Mihajlović je rekla da će razgovarati o tome sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim.

Sve što možemo da uradimo je da, kada pričamo o Wi-Fi-ju na koridoru 10 i 11 da takvih problema neće biti. Kada govorimo o javnom prevozu u Beogradu razgovaraću sa gradonačelnikom i ako treba to da poprave. Jer, ako ima interneta daj da koristimo, džabe ako imamo na papiru, a ne možemo da koristimo,“ dodala je Mihajlović a prenosi Tanjug.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.