U trendu

Besplatna obuka iz cirkularne ekonomije u građevinarstvu

BEOGRAD – Mladi inženjeri i studenti master studija koje zanima cirkularna ekonomija u građevinarstvu, mogu da se do 30. septembra prijave na besplatni edukativni i praktični program implementacije ove ekonomije u građevinarstvu, saopšteno je iz Saveta zelene gradnje Srbije.

Program realizuju Privredna komora Srbije, Cirekon i Savet zelene gradnje a prva, onlajn, radionica biće održana 8. oktobra.

U saopštenju se navodi da je program jedinstvena prilika da mladi unaprede svoje znanje i umreže se s liderima cirkularne, održive i zelene gradnje.

Pored sticanja znanja, program uključuje i nagradni deo, pošto pobednički tim osvaja nagradu od 1.200 evra. Proces praktične edukacije biće realizovan do 15. decembra, a rezultiraće odabirom najboljeg projektnog rešenja.

Pobednički tim će osim pomenute novčane nagrade dobiti i mogućnost da učestvuje u studiji izvodljivosti i postane deo procesa planiranja i uspostavljanja centara koji će delovati kao otvoreni inovacijski prostori koji neguju i grade kapacitete za implementaciju modela cirkularne ekonomije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.