U trendu

BG Berza: Trgovanje usahnulo, indeksi bez promene

BEOGRAD – Nevelika investiciona aktivnost zabeležena je danas na domaćem tržištu akcija, a oba berzanska indeksa su trgovanje završila na gotovo istim pozicijama na kojima su bili prethodnog dana.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 8,1 milion dinara (69 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15 se zadržao na nivou od 730,24 poena, a BELEXlajn je registrovao zanemarljivu pozitivnu korekciju zaključivši trgovanje na 1.535,34 poena.

U fokusu investitora je drugi dan zaredom bio Aerodrom „Nikola Tesla“, čije su akcije isprometovane za 6,0 miliona dinara po prosečnoj ceni od 1.689 dinara, neznatno nižoj nego juče.

Naftna industrija Srbije se zadržala na ceni od 679 dinara, i ostvarila trgovanje vredno 0,9 miliona dinara, dok je vranjski proizovđač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam, ojačao za 0,3 procenta na 33.600 dinara, uz promet u iznosu od gotovo 0,6 miliona dinara.

Akcije Energoprojekt holdinga su istrgovane za 0,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 690 dinara, a istu realizaciju su zabeležile i akcije saobraćajnog preduzeća „Lasta“, uz pad cene za četvrtinu procenta na 399 dinara.

Preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu, Hempro iz Beograda, zabeležilo je takođe promet od 0,1 milion dinara po ceni od 510 inara, istoj kao na prethodnom trgovanju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali sa udelom od 43,75 odsto, pri čemu u kupovini sa 7,93 procenta, a u prodaji sa 79,57 posto.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.