U trendu

Biće još mnogo insvesticija i posla u rudarstvu

BOR – Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas u Boru da su investicije kineskih kompanija Ziđin majning i Srbija Ziđin koper preporodile taj grad i najavila nova ulaganja i radna mesta.

„Investicije Ziđina majninga i Ziđin kopera od 2018. do danas iznose zajedno 1,9 milijardi evra. Budžet Bora je pre četiri godine bio nešto preko milijardu dinara, danas je preko pet milijardi“, rekla je Mihajlovićeva nakon svečanosti povodom Dana grada.

Naglasila je da se ona zalaže za „zeleno“ rudarstvo, ali i za nove društveno odgovorne projekte Ziđina u istočnoj Srbiji, poput izgradnje vodovoda do sela Metovnice i škola u nekim drugim mestima borske opštine.

„Biće mnogo investicija i posla i zato ja govorim da je rudastvo pokretač razvoja. Ne treba ga zaustavljati, treba ga učiniti modernim i zelenim. Takvim da svima bude dobro tamo gde postoje rudnici, a ne da imamo ekoloških problema“, založila se ministarka Mihajlović.

Naglasila je da je ponosna što je vlada uspela ponovo da podigne rudarstvo u Srbiji i u Boru, nakon svega kroz šta su ta delatnost i taj grad prolazili u prošlosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.