U trendu

BIG CEE: 55 miliona evra od obveznica na izraelskoj berzi

BEOGRAD – BIG Shoppin Centers Ltd, kontrolni akcionar BIG CEE grupe, uspešno je obezbedio 205 miliona NIS, što je oko 55 miliona evra kroz emisiju obveznica na izraelskoj berzi hartija od vrednosti, putem refinansiranja tržnih centara BIG Fashion Kragujevac, BIG Kruševac, kao i BIG Fashion Outlet Inđija, saopštili su danas iz kompanije.

Navedeno je u saopštenju da obveznice imaju ponderisanu prosečnu ročnost od 6,6 godina – do oktobara 2029 i da nisu povezane sa bilo kojim indeksom, te nose efektivnu godišnju kamatnu stopu od 1,495 odsto, sa LTV raciom od 70 odsto.

Obveznice su plasirane uglavnom vodećim institucionalnim izraelskim fondovima nakon što je potražnja za obveznicama na aukciji iznosila preko 1 milijarde NIS što je oko 267 miliona evra.

Iz kompanije objašnjavaju da je potražnja za BIG obveznicama za skoro 5 puta premašila iznos koji je BIG na kraju odlučio da ovim putem obezbedi.
BIG Group namerava da upotrebi sredstva prikupljena putem ove emisije za dalju ekspanziju u Srbiji i regionu Balkana.

„Veoma smo ponosni zbog poverenja koje je izraelsko tržište iskazalo prema našim izuzetnim nepokretnostima u Srbiji, što se vidi kroz odličnu realizaciju sredstava koja je prikupila Grupa“, rekao je finansijski direktor BIG CEE Srbija Alon Bargiora.

BIG CEE Group je jedan od vodećih investitora u maloprodajne objekte, sa portfolijom od devet šoping centara u Srbiji i četiri dodatna stambena, poslovna i logistička projekta, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.