U trendu

Biznis forum na marginama 60. godišnjice Nesvrstanih

BEOGRAD – Na marginama sastanka na visokom nivou posvećenom obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, 11. oktobra biće održan biznis forum, najavila je Privredna komora Srbije.

Biznis forum biće održan na Beogradskom sajmu, u hali 2C, a u plenarnom delu pozdravno obraćanje imace ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Potencijale za saradnju Srbije sa zemljama Pokreta nesvrstanih predstaviće direktor u Privrednoj komori Srbije Mihailo Vesović, dok će o Srbiji kao investicionoj destinaciji govoriti vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

Iskustvo Srbije u izgradnji digitalne infrastrukture predstaviće direktor Kancelarije za IT i eUpravu Srbije Mihailo Jovanović, a Zavod za izradu novcanica direktorka Direkcije za prodaju tog zavoda Marina Berić Sarić.

Nakon plenarnog dela biće održan panel: Preoblikovanje logističkih i globalnih lanaca snabdevanja u post-pandemijskom svetu: trenutna situacija, trendovi, predviđanja i moguća rešenja krize izazvane kovidom 19.

Ucesnici panela: Mike Bhaskaran iz DP WORLD, Branko Todorović iz Milšped, Sofija Beloica sa Instituta Torlak i profesor Veljko Mijušković sa Ekonomskog fakulteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.