U trendu

Blažo Đukanović kupio zemljište u Podgorici

PODGORICA – Podgorička kompanija “BB Solar” čiji je suvlasnik Blažo Đukanović, sin predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, kupila je zemljišni kompleks od 5.300 kvadratnih metara u Donjim Kokotima na periferiji Podgorice, pišu podgoričke “Vijesti”, pozivajući se na podatke iz zemljišnih knjiga.

Kompanija čiji su suvlasnici mlađi Đukanović i biznismen Ivan Burzanović se u katastarsku evidenciju Uprave za katastar i državnu imovinu upisala kao vlasnik 12. septembra, navode „Vijesti“.

Dodaje se da, prema izvještaju o poslovanju iz 2021. godine “BB Solar” je prihodovao 9,68 miliona evra, uz dobit od 765.000 evra, dok je 2020. godine imala 11,28 miliona prihoda i dobit od 1,4 miliona evra.

„Vijesti“ pišu da je „BB Solar“ jedna od kompanija koje poseduje Blažo Đukanović, a registrovana je za postavljanje električnih instalacija sa ciljem povecanja energetske efikasnosti i očuvanja kvaliteta životne sredine prelaskom na obnovljive izvore energije i u proteklih nekoliko godina pozicionirala se kao vodeća na tom tržištu.

Napominje se da je Elektroprivreda Crne Gore pre dve i po godine zaključila ugovor o ekološkoj rekonstrukciji prvog bloka Termoelektrane u Pljevljima sa konzorcijumom u kome su kineski “DEC International”, “Bemax” iz Podgorice i “BB Solar”, a investicija je vredna 54 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar