U trendu

Blokiran most u centru Budimpešte zbog poreske reforme

BUDIMPEŠTA – Nekoliko stotina demonstranata, nezadovoljni predlogom mađarske vlade premijera Viktora Orbana da se poveća poreska stopa za stotine hiljada malih preduzeća, blokiralo je sinoć Elizabetin most u Budimpešti.

Protest na Elizabetinom ili mostu Eržebet, koji povezuje Budim i Peštu, organizovala satirična i provokativna vanparlamentarna „Stranka psa s dva repa“ (MKKP), prenosi MTI.

Na kolovozne trake mosta postavljena je prikolica i pored stolovi i klupe, a govornici koji su se obratili demonstrantima,naglasili su negativne posledice zakonskih promena koje je u utorak odobrio mađarski parlament vezano za porez na mala preduzeća.

Peter Marki-Zaj, bivši kandidat za premijera ujedinjene opozicije, rekao je demonstrantima da je vladi bilo potrebno 100 dana da dokaže da su „sva njena predizborna obećanja bila laž“.

Protest koji je počeo u 17:30 i trajao oko tri sata, protekao je mirno, a policija je proveravala lične karte nekih ljudi koji su ispisivali grafite po trotoaru.

Policija je na svom sajtu objavila da su demonstranti blokirali sve trake na mostu i da će saobraćaj biti preusmeren, uključujući i nekoliko autobuskih linija, navodi MTI.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar