U trendu

BMW ulaže deset milijardi juana u projekat proizvodnje baterija u Kini

Zajedničko preduzeće BMW grupe u Kini, BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA), uložiće 10 milijardi juana (oko 1,4 milijarde američkih dolara) u novi projekat proizvodnje baterija u severoistočnoj kineskoj provinciji Liaoning.

Svečanost povodom potpisivanja projekta održana je u petak u Šenjangu, glavnom gradu Liaoninga. Potpisanim ugovorom BBA će proširiti kapacitet proizvodnje baterija u svojoj proizvodnoj bazi u Šenjangu.“Potpisivanje investicionog sporazuma ne samo da pokazuje naše poverenje u dugoročne perspektive kineskog tržišta, već i naglašava naše čvrsto uverenje da će poslovne veze nastaviti da grade mostove između Kine i Nemačke“, rekao je predsednik i izvršni direktor kompanije BMW Kina Johen Goler.Franc Deker, predsednik i izvršni direktor BBA, takođe je primetio da je investicija „ključni sledeći korak“ u BMW-ovoj strategiji e-mobilnosti u Kini.

Nova investicija prati fazu opsežne nadogradnje u BMW proizvodnoj bazi u Šenjangu, uključujući otvaranje fabrike vredne 15 milijardi juana u junu. Šenjang je najveća proizvodna baza BMW grupe u svetu. Ukupan broj zaposlenih BMW grupe u Kini premašio je 28.000.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar