U trendu

Bočvarski: Projetak gasifikacije ozbiljno napreduje

SKOPLJE – Severna Makedonija postaje ozbiljan igrač na tržištu snabdevanja gasom, jer će moći da snabdeva i Kosovo i Crnu Goru, rekao je ministar transporta i veza Blagoj Bočvarski.

Nedavno, rekao je on, premijer i nekoliko vladinih ministara obišli su građevinske radove na deonici Skoplje-Tetovo-Gostivar, od kojih je 65 odsto završeno, prenela je MIA.

„Projekat (gasifikacije) prema Bitolju je završen 80 odsto“, rekao je on i dodao da će uskoro doći do pridruživanja delu povezanom sa Grckom i da će dobiti dva izvora.

„Ovaj veliki projekat, nakon što je ostao nepromenjen 25 godina, postigao je ozbiljan napredak, što je izuzetno korisno za građane, domaćinstva i ekonomiju uopšte“, rekao je Bočavreski u izjavi za Sitel TV.

Komentarišući putnu infrastrukturu do Bugarske kao deo Koridora 8, on je rekao da Severna Makedonija doprinosi poboljšanju odnosa i infrastrukture.

„Uložili smo 100 miliona evra u putnu infrastrukturu. Često smo suočeni sa problemima eksproprijacije. Nedavno je jedan od dobavljača dao otkaz i sada pregovaramo sa drugom kompanijom, ali nikada nismo odustali od putne povezanosti sa Bugarskom“, rekao je Bočvarski.

Govreći o autoputu Kičevo-Ohrid, on je rekao da radovi napreduju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.