U trendu

Bogata turistička i kulturna ponuda Aranđelovca i Topole

BEOGRAD – Letnja promotivna kampanja Turističke organizacije Srbije (TOS) „Biram Srbiju“ nastavljena je predstavljanjem turističke ponude Aranđelovca i Topole, s namerom da ova dva grada budu bliža domaćim turistima, saopštio je TOS.

Republička turistička organizacija napominje da ta dva šumadijska grada odlikuje bogata ponuda kulturno-istorijskog nasleđa koja se ogleda u brojnim lokalitetima koji sežu od praistorije do savremenog doba.

TOS je domaćoj javnosti predstavio Orašac, mesto podizanja Prvog srpskog ustanka, gde je posetiocima u spomen kompleksu dostupna digitalizovana izložba „Ustanici govore“, koja oživljava junake ovog perioda.

Drugo odredište je pećina Risovača, koja je zbog svojih prirodnih osobenosti i kulturno-istorijskih vrednosti proglašena spomenikom prirode i kulturnim dobrom od izuzetnog značaja, navodi se u saopštenju.

Napominje se da park Bukovičke Banje obiluje vajarskim ostvarenjima nastalim u okviru Međunarodnog simpozijuma „Beli Venčac“, kao i da ova banja poseduje obnovljeni pavljion sa mineralnim izvorima.

Topola, nazvana Karađorđevim gradom, poznata je po mauzoleju dinastije Karađorđević sa crkvom Svetog Đorđa na Oplencu, kao i po kraljevskoj vinariji, podseća TOS.

Obilasci destinacija koje Turistička organizacija Srbije promoviše u letnjoj kampanji „Biram Srbiju“ nastaviće se i narednih meseci, dodao je TOS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.