U trendu

Brajteneder: U Srbiji stabilna ekonomija i pravna jasnoća

SAVUDRIJA – Direktor austrijske kompanije „Best in Parking & Real Estate AG“, koja gradi garaže u Novom Sadu, Johan Brajteneder izjavio je da je ta firma u Srbiji pronašla sve što je neophodno za investitore – stabilnu ekonomiju i jasnu situaciju u vezi s dugoročnim koncesionim ugovorima.

„Srbija je bila logična destinacija za proširenje naših inicijativa na Zapadnom Balkanu. Srbija je za nas veoma interesantna zemlja sa puno mogućnosti i zato se posebno radujemo realizaciji tamošnjih projekata“, podvukao je Brajtender u izjavi Tanjugu.

Na pitanje šta je odlučujuće za investitore iz njegove oblasti da se odluče na ulaganja, on je odgovorio da je to stabilna ekonomija i pravno jasna situacija u vezi s dugoročnim koncesionim ugovorom.

„Pored toga važni su nam i tenderska procedura, kao i tenderska dokumentacija, koji su u Srbiji na veoma visokom nivou. To sve je presudilo da se odlučimo za Srbiju“, istakao je Brajteneder, koji učestvuje na skupu „Strateški ekonomski razgovori“ u organizaciji Asocijacije za razvoj biznis mreže jugoistočne Evrope (SEEBDN).

On je ukazao da njegova kompanija nije imala nikakve probleme da učestvuje i dobije posao na tenderu.

„Od nas su se tražile uobičajene stvari, koje bi morali da ispunimo na bilo kom drugom tržištu u Evropi“, dodao je Brajteneder.

On je rekao da je njegova kompanija zainteresovana za dalje investicije u Srbiju i da stalno analiziraju nove mogućnosti za ulaganje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.