U trendu

Branimir Gajić i Slobodna zona Subotica dobitnici nagrade Privredne komore Srbije

Slobodna zona Subotica i jedan od osnivača Infostuda Branimir Gajić nalaze se među ovogodišnjim dobitnicima godišnjih priznanja Privredne komore Srbije.

Slobodna zona je na svečanosti u Beogradu nagrađena za ostvareni poslovni uspeh, dok je Gajić nagradjen u kategoriji poslovnih lidera.

U obrazloženju dodele nagrade navodi se da je Slobodna zona osnovano 1995. godine, a da na sadašnjoj lokaciji posluje od 2006. godine. Trenutno imaju 11 korisnika, velikih stranih kompanija, a istaknut je primer Ametek biznis kampusa u okviru kojeg posluje devet poslovnih jedinica.

Gravorac je rekao da ova nagrada predstavlja veliko priznanje za napore celokupnog kolektiva Slobodne zone uloženih u prethodne skoro tri decenije, ali i obavezu za dalje unapredjenje ukupnog poslovanja zone.

„Nama je izuzetno drago što je Privredna komora Srbije u ovoj godini prepoznala naš rad budući da smo u ovoj godini započeli sa jednim inovativnim projektom ’Zajedno do uspeha’, gde smo želeli da na jednom mestu integrišemo nauku, obrazovanje, institute, privredna društva i javna preduzeća. Želimo da napravimo jedno partnerstvo u funkciji sveopšteg razvoja“, kazao je Gravorac.

On je takodje najavio da će u narednim godinama Slobodna zona Subotica uzeti veće učešće u medjunarodnim i domaćim projektima, od kojih će se jedan odnositi na postavljanje solarnih panela na objektima zone u funkciji uštede električne energije.

Unapredjenje rada korisnika zone i podizanje kvaliteta usluga neki su prioriteta daljeg rada zone, ističe Gravorac, koji je istovremeno najavio dalje širenje područja zone na teritoriji opština Senta i Kanjiža.

„Izazovi pred nama su brojni, očekujemo i novu strategiju razvoja Grada Subotica na osnovu koje će i Slobodna zona izraditi i svoju sopstvenu strategiju razvoja u cilju definisanja i pronalaženja mesta u daljem razvoju grada. Slobodna zona Subotica ima regionalni značaj, kada imamo u vidu činjenicu da 6.500 ljudi koji svakodnevno rade u njoj i nisu samo sa područja grada Subotice već i okoline“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.