U trendu

Branson nudi svoje karipsko ostrvo da bi spasao Virdžin

LONDON – Jedan od najbogatijih ljudi Velike Britanije, ser Ričard Branson, izjavio je da će založiti svoje privatno karipsko ostrvo u pokušaju da ubedi britansku vladu da spase njegovu avio-kompaniju „Virdžin Atlantik“.

Vlasnik „Virdžin grupe“ poručio je u otvorenom pismu zaposlenima u avio-kompaniji da britanskoj vladi nije ponudio nikakav poklon, već ponudu za davanje komercijalne pozajmice.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, opstanak Bransonove avio-kompanije je pod znakom pitanja, a njegovo ostrvo Neker na Karibima moglo bi da bude stavljeno pod hipoteku.

Nova Bransonova molba dolazi nakon što je vlada navodno odbila predloženu pomoć „Virdžin Atlantiku“ od 500 miliona funti.

Njegova ponuda je naišla na žestoke kritike zbog toga što traži novac poreskih obveznika, umesto da sopstvene pare iskoristi za spasavanje avio-prevoznika, prenose britanski mediji.

Branson je po bogatstvu sedma osoba u Britaniji sa procenjenih 4,7 milijardi funti, a živi na ostrvu Neker u poreskom raju Britanskih Devicanskih Ostrva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar