U trendu

Breton: Tviter mora da radi više da se uskladi sa onlajn pravilima EU

BRISEL – Evropski komesar za jedinstveno tržište Tijeri Breton rekao je danas da vlasnik Tvitera Ilon Mask mora više da uradi kako bi se usaglasio sa onlajn pravilima Evropske unije.

„Moramo da vidimo veći napredak ka potpunom usklađivanju (Tvitera) sa DSA. Moj tim će pažljivo pratiti rad Tvitera i svih ostalih onlajn platformi“, rekao je Breton.

Njih dvojica su razgovarali pre dva meseca putem video linka, kada je Breton upozorio Maska da je pred Tviterom „veliki posao“ kako bi primenio transparentnu politiku, značajno ojačao moderaciju sadržaja i zaštitio slobodu govora, navodi Rojters.

Takve obaveze su nametnute pod Aktom o digitalnim uslugama EU (DSA) koji je stupio na snagu prošlog novembra, a kojim se ciljaju onlajn platforme ukoliko krše pravila sa kaznom do šest odsto od njihovog globalnog prihoda.

Britanska novinska agencija navodi da postoji zabrinutost da li Tviter može da ispuni odredbe iz DSA, nakon što je Mask otpustio nekoliko hiljada radnika otkako je preuzeo kompaniju u oktobru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.