U trendu

Britanski Paysend želi da otvori tehnološki centar u Srbiji

BEOGRAD – Britanski Paysend zainteresovan je da poslovanje proširi u našoj zemlji i u Beogradu otvori tehnološki centar.

Srbija je za tu kompaniju interesantna kao poslovna destinacija zbog odlične IT infrastrukture, stručnih kadrova, dobrog pravnog okvira i uslova za biznis, objavila je Privredna komora Srbije.

Predsednik PKS Marko Čadež razgovarao je tim povodom sa sasuosnivačem i izvršnim direktorom kompanije Paysend Abdulom Abdulkerimovim.

Kompanija je osnovana pre pet godina, pruža usluge prekograničnog plaćanja potrošačima i privredi u različitim valutama.

Čadež je na sastanku u PKS rekao da predstavnici britanske kompanije mogu da računaju na logističku podršku PKS i da je važno da usluge i rešenja koje nude utiču na smanjenje troškova poslovanja kompanija i unapređenje efikasnosti.

Predsednik PKS je ukazao na mogućnost povezivanja i saradnje sa akadmskom zajednicom Srbije – institutima, faklutetima, tehnološkim centrima.

Abdulkerimov je istakao da kompanija Paysend teži globalnom širenju, vizija im jedinstven ekosistem, kao i da nudi tehnološki napredna, jednostavna rešenja za različite vrste plaćanja. Kako je naveo, Srbija ima potencijal da se od regionalnog lidera uspešno proširi na globalno tržište.

Paysend je prvi fintek koji je uveo globalnu karticu za kartične transfere za povezivanje 12 milijardi kartica koje izdaju međunarodni sistemi plaćanja: Mastercard, Visa, Ćina Union Pai i lokalne šeme kartica.

Pruža više od 40 načina plaćanja za mala i srednja preduzeća, trenutno opslužuje skoro sedam miliona klijenata i 17.000 malih i srednjih preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar