U trendu

Brnabic: Još 50 radnih mesta u kompaniji ESB Pellet u Tutinu

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je predlog Ministarstva privrede o merama podsticaja za otvaranje 50 novih radnih mesta u kompaniji ESB Pellets u Tutinu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i istakla da je to lepa vest za tu opštinu.

Brnabić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja, kazala da je u Srbiji u proteklih godinu dana otvoreno 60.000 novih radnih mesta, ističući da je to jedan od najveći uspeha vlade u prvoj godini mandata.

Premijerka je kazala da je u okolnostima globalne pandemije kovida 19 Srbija među zemljama sa najboljim ekonomskim rezultatima u Evropi, navodeći da se srpska ekonomija mnogo brže oporavlja nego što se ocekivalo i da će Srbija ove godine imati rast od više od sedam odsto.

Kao jedan od uspeha vlade navela je i kontunirani rast plata i penzija uključujući i minimalac, kao i isplati jednokratne pomoći od 500 evra penzonerima.

Brnabić je kazala da je kroz tri paketa mera podrške građanima i privredi država izdvojila više od osam milijardi evra, kao i da je privreda pokazala vanrednu žilavost i otpornost.

Dodala je da je jedan od glavnih prioriteta vlade bio da se sačuvaju životi građana i zdravstveni sistem.

„Tokom prvih godinu dana prvi smo u kontinentalnoj Evropi nabavili vakcine, čak 4 različite u tom trenutku, a danas ih imamo pet. Napravili smo sistem u kojem građani lako mogu da se prijave za vakcinaciju u kom gradu i opštini“, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje poslanika SPP Samira Tandira o rezulatima vlade u prvih godinu dana mandata.

Dodala je da su otvorene tri nove bolnice sa više od 2.000 kreveta za kovid pacijente, kao i da je pokrenuta proizvodnja dve vakcine protiv kovida 19, ruske i kineske.

„To će značiti mnogo veću nacionalnu bezbednost jer će se pretnje kao što ova pandemija ponavljati, a imaćemo resurse kojima ćemo moći da se branimo i da spremnije dočekamo sličnu situaciju“, rekla je Brnabić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.