U trendu

Broker: Indeks najlikvidnijih akcija Beleks15 oslabio 1,2 odsto

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Beleks15 oslabio je protekle nedelje 1,2 odsto, na 868,3 poena, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

Ukupan promet na berzi iznosio je 90,4 miliona dinara ili 800.000 evra.

Najviše se trgovalo akcijom Naftne industrije Srbije (NIS) čija je cena porasla pola procenta, na 774 dinara uz realizaciju od devet miliona dinara. 

Cena akcije Dunav osiguranja nastavila je da oscilira u uskom cenovnom rasponu oko nivoa od 980 dinara. „U nedostatku javnih informacija oko poslovanja kompanije u trećem tromesečju, akcija se već duže vreme usidrila na nivoima u rasponu 980-1.000 dinara“, naveo je Momentum.

Promet akcija Jedinstva iz Sevojna iznosio je tri miliona dinara, a cena akcije pala je 4,1 odsto, na 7.000 dinara. Veći deo prometa, naveo je Momentum, ostvarila je sama kompanija Jedinstvo, jer je nastavila program sticanja sopstvenih akcija, nakon što je tokom oktobra poništila vlastite akcije, stečene u prethodnom periodu.

Cena akcija Aerodroma „Nikola Tesla“ pala je na 1.701 dinar, a od početka godine donela je prinos od 6,6 odsto. Promet tih akcija bio je veoma slab, iznosio je  nešto više od 300.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar