U trendu

Broker: Pao indeks najlikvidnijih akcija 0,6 odsto

Indeks najlikvidnijih akcija Beleks15 na Beogradskoj berzi protekle nedelje pao je 0,6 odsto, na 886,4 poena, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

Ukupan promet je, kako je navedeno, na tržištu iznosio 69,3 miliona dinara (0,6 miliona evra).

Akcija Naftne industrije Srbije (NIS) oslabila je 1,2 odsto, na 719 dinara uz promet od 11,5 miliona dinara. Nedelju dana ranije te akcije su koštale 730 dinara.

Najveći dobitnik iz indeksne korpe bio je Messer Tehnogas čije su cene akcija skočile četiri odsto, na 15.604 dinara, uz promet od dva miliona dinara.

Zbog promene regulative, koja je kompanijama ostavila 30. septembar kao krajnji rok za objavu polugodišnjih rezultata, Tehnogas još nije prezentovao polugodišnji finansijski izveštaj koji tradicionalno ima najveći uticaj na kretanje cene akcija u drugoj polovini godine.

Cena akcije Dunav osiguranja, čiji se polugodišnji rezultati takođe sa nestrpljenjem očekuju, pala je 2,1 odsto, na 976 dinara, uz promet od 1,9 miliona dinara.

Pala je i cena akcije Valjaonice aluminijuma Impol Seval 4,3 odsto, na 5.872 dinara, dok se cena akcije Metalca ponovo vratila na psihološku granicu od 1.600 dinara na kojoj se, uglavnom nalazila u protekla dva meseca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar