Bugarski Ireli kupio zemljište u Pirotu za fabriku igračaka

Vlasnik firme Ireli (Irely) iz Bugarske Ivan Ivanov i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić danas su potpisali ugovor o prodaji zemljišta u Slobodnoj zoni Pirot za izgradnju fabrike za proizvodnju modernih drvenih igračaka.

Vlasnik te firme za kupovinu oko hektar zemljišta u opštinski budžet uplatio je preko 17 miliona dinara.

Ivanov je rekao da će posle dobijanja gradjevinskih dozvola početi izgradnju fabrike koja bi u početku trebalo da zaposli oko dvadesetak radnika.

„Do kraja iduće godine investiraćemo oko milion evra i broj radnika će se povećavati. Ovo je veoma važno ne samo za opštinu Pirot nego i za našu firmu koja širi svoje proizvodne kapacitete. Zahvalni smo rukovodstvu opštine Pirot na pomoći oko izrade projekata i pripreme celokupne dokumentacije za otkup zemljišta, izgradnju fabrike i početak proizvodnje“, rekao je Ivanov.

Vasić je u zgradi opštine rekao da je pre dvadesetak dana potpisan memorandum o razumevanju izmedju opštine Pirot i bugarske firme, a da je danas konkretizovan dogovor o početku izgradnje proizvodnog pogona Ireli u Pirotu.

„Vlasnik firme je posle kupovine zemljišta, naručio mašine i do kraja leta bi trebalo da počne proizvodnja. To je dobro jer će biti zapošljavanja novih radnika i ujedno ćemo revitalizovati i drvnu industriju jer će vlasnik firme u ovoj godini od Srbija šuma otkupiti 4.000 metara kubnih drvene gradje“, rekao je Vasić.

Vasić je izrazio nadu da će bugarska kompanija u Pirotu vremenom širiti kapacitete.

Igračke koje se budu proizvodile biće samo za izvoz.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.