U trendu

„Buknulo“ trgovanje akcijama na MTP tržištu

BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su trgovčki dan u „crvenom“, uz oštar pad prometa na regulisanom tržištu, dok je „buknulo“ trgovanje akcijama na MTP platformi.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 21,9 miliona dinara (186,7 hiljada evra), pri čemu je na regulisanom tržištu taj iznos pao na samo 1,4 miliona dinara (11,8 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je registrovano minimalnu negativu korekciju i zaključen je na nivou od 747,7 poena, a BELEXlajn se spustio za nepunih 0,2 procenta na 1.602,66 poena.

Nijedna akcija kojom se trgovalo na regulisanom tržištu nije danas zabeležila sedmocifren promet.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je, sa realizacijom u iznosu od 0,8 miliona dinara, bio najtrgovanija akcija, uz pad cene od 1,0 odsto na 802 dinara.

Naftna industrija Srbije je ojačala za 0,6 procenata na 684 dinara, uz promet manji od pola miliona dinara, dok je preferencijalna akcija duvanske industrije „Filip Moris“ bila dobitnik dana sa skokom cene od gotovo 2,2 posto na 4.597 dinara, a isprometovana je za 0,1 milion dinara.

Valjaonica bakra Sevojno se stropoštala za 19,7 procenata na 2.007 dinara, našavši se tako na čelu liste gubitnika, uz neveliko trgovanje, a u minusu je zaključena i akcija Fintel energije, koja je pala za 0,7 odsto na 560 dinara, uz simboličan promet.

Na MTP tržištu je briljiralo beogradsko preduzeće „Goša montaža“ koje je istrgovano za 19,2 miliona dinara, uz rast vrednosti akcije od 1,0 posto na 2.178 dinara, a u solidnu realizaciju, u vrednosti 1,3 miliona dinara, ostvario je i „Telefonkabl“ iz Beograda po nepromenjenoj ceni od 11.008 dinara.

Učešće strani investitora u prometu na tržištu akcija bilo je danas zanemarljivo.

Državnim obveznicama nije trgovano na Berzi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar